På svenska In English Auf Deutsch 
Waterclouds vision har varit att skapa ett närproducerat högkvalitativt hårvårdsmärke som tar hänsyn till miljön utan att kompromissa på kvalitén.

Waterclouds strävar ständigt efter att utveckla sitt miljötänk och är nu det första hårvårdsmärket i Sverige som bytt ut flera av sina förpackningar mot ett helt miljövänligt plastmaterial.

Waterlouds tub förpackningar är gjorda av så kallad Grön PE, ett plastmaterial som är gjort på sockerrör som är baserat på 100% förnyelsebara källor, vilket hjälper till att skydda vår natur och vår miljö. 

Varför använder Waterclouds HDPE?

Högdensitetspolyeten (HDPE)

För att komma fram till vilken förpackning vi skulle välja gjorde vi en förenklad livscykelanalys. Med miljö ögon är kartongförpackning som används för vanlig mjölk den i särklass bästa, men schampo i kartong fungerarar inte att ha i duschen. Valet stod istället mellan glas, PET-plast (som normalt används för läsk) och HDPE-plast (som är ett hårdare material).

Glas valdes bort eftersom det är mycket energikrävande att både framställa och återvinna samt opraktiskt att ha i duschen. Dessutom är det tungt att transportera. Vi trodde att PET-flaskan skulle vara det bästa alternativet, men insåg att vår förpackning inte skulle återvinnas i den grad och därför istället brännas. Det visade sig att HDPE-flaskan var den variant som var minst energikrävande under hela sin livscykel och därför det klart bästa alternativet.

HDPE är också bättre för miljön då dessa vid förbränning omvaldas till koloxid och vatten.