På svenska In English

WATERCLOUDS är ett svenskt hårvårdsmärke som är utvecklat av en grupp personer med gedigen bakgrund i frisörbranschen. Produkterna från Waterclouds produceras i Sverige och är speciellt framtagna för det typiskt skandinaviska håret. Genom erfarenhet och kunskap har Waterclouds framställt en serie med speciellt utvalda ingredienser för varje enskild produkt.

Waterclouds vision har varit att skapa ett närproducerat och högkvalitativt hårvårdsmärke som tar hänsyn till miljön utan att kompromissa om kvalitén. Flaskan är tillverkad i nedbrytbar plast och produkterna är helt parabenfria.

WATERCLOUDS THE DUDE är Inspirerad av den tidlösa stilen från 50-talets barbershops med en modern twist. Vi ville göra moderna, men ändå traditionella produkter till manlig skönhetsvård. Waterclouds The Dude är ett svensk varumärke som är tillverkat med de bästa ingredienserna för att ge kunderna det bästa inom manlig skönhetsvård. Waterclouds står för kunskap, kvalitet och förtroende.


AKTIVA INGREDIENSER:

CLOUDBERRY SEED OIL (Hjortron Olja)
- Återfuktar håret samt tillför hårstrået Antioxidanter och Vitamin E. Antioxidanter -  aktiva ämnen som förebygger oxidering (reaktioner med syre). Skyddar mot fria radikaler och skadlig miljöpåverkan.  Fria Radikaler - Kan tillsammans med syre angripa både friska celler och kan bidra till att håret skadas.  Kan finnas i förorenad luft och kan neutraliseras med antioxidanter. Vitamin E - är viktig och nyttig för ett växande och friskt hår. Syretillförseln till rötterna ökas av Vitamin E.

MACADAMIA NUT OIL (macadamianöt olja) - som återfuktar håret  och hårbotten och ger håret en slät yta med skön lyster.

SEA CARE ( havs alger) - fuktgivande alger som tillsätter fukt till håret utan att tynga ner.

SEA MINERALS ( havsmineraler ) - Havsmineraler som ger håret elasticitet och motståndskraft.

PARABEN FRITT - Fri från Parabener som är syntetiska konserveringsmedel som används i kosmetika och vissa livsmedel.

SWEET ALMOND OIL ( sötmandel olja ) - Almond Oil är en underbar vegetabilisk olja som kommer från söta mandlar som är rika på oljor, proteiner, mineraler och vitaminer A, B och E.

DEKAVITAL B5 / PROVITAMIN B5 - Binder fukt  och skyddar håret mot uttorkning. Provitamin B5 finns redan i håret, det lägger sig utanpå hårstråna som en skyddande hinna som gör fina och torra hårstrån mjuka, smidiga och upp till 10 % fylligare. Om pantoten får nå ner till hårbottnen, som i en inpackning, kan det lindra klåda och irritation och bidra till läkningen av småsår.

GUARANA - för att ge håret en hälsosam, naturlig glans och ge extra styrka och volym. En energi-kick för håret och hårbotten.

BAMBOO - Hjälper att stärka hårstråna för att kunna ge extra volym.

WHEAT PROTEIN (vetegroddsprotein) - Ger volym, lyster och spänst.

HYDROLYZED SILK PROTEIN (silkesprotein) - Ger håret fukt, lyster och spänst. Silkesprotein lägger sig som en tunn (silkesmjuk) hinna runt hårstrået vilket gör att håret blir glansigare och frissighet blir mindre synligt. Innehar även en antistatisk effekt.

GULF STREAM MINERALS ( mineraler från golfströmmen ) - berikadmed havsmineraler som  verkar remineraliserande och därigenom ger stärkande skydd till hår och hårbotten.

ARGAN OIL SERUM - är en mycket exklusiv vegetabilisk olja som innehåller Antioxidanter, Vitamin E,  och Fleromättade fetter. Utvunnen från Argan nöten i Marocko.

GOLDEN SAMPHIRE - Färgbevarande effekt på håret.

BUCKTHORN ( Havtorn ) -  Omega-7, glans och UV-skydd.  

BLUE SEAKALE - Återfuktar samt ger lyster.

SEA LAVENDEL - Lugnar håret samt tar bort statisk elektricitet